Kaloriforbruk og trening

0
2536

Kaloriforbruk avhenger av en rekke faktorer inkludert aktivitetsnivå. I tillegg er det store forskjeller på hvor mange kalorier ulike aktiviteter kan forbrenne.

Hvor mange kalorier man forbrenner under en aktivitet vil variere fra person til person. I tillegg til valgt aktivitetsform vil også faktorer som kjønn, høyde, vekt og alder spille inn. Likevel er det betydelige forskjeller på hvor mange kalorier ulike aktiviteter forbrenner.

Styrketrening og kaloriforbruk

Styrketrening forbrenner ikke så mange kalorier sammenlignet med flere andre aktiviteter. Hvor mye man forbrenner vil avhenge av faktorer som personvekt og intensiviteten på økten, men en times lett styrkeøkt forbrenner rundt 200 kalorier, mens en intensiv times økt vil kunne forbrenne rundt 400 kalorier.

Selvom styrketrening ikke er den treningsformen som forbrenner flest kalorier, har det en betydelig innvirkning på kaloriforbrenningen. Styrketrening er nemlig også bra for forbrenningen når du ikke trener. Store muskler forbrenner flere kalorier enn små muskler som ikke er trente.

Styrketrening og kaloriforbruk henger dermed tett sammen, og det vil lønne seg å trene styrke dersom man ønsker å øke den generelle forbrenningen gjennom døgnet.

Kondisjonstrening og kaloriforbruk

Løping er en av de aktivitetsformene som forbrenner flest kalorier. En av grunnene til dette er at man får aktivert de store musklene i beina. Samtidig er løpetrening en intensiv form for trening hvor man har få pauser og kan holde på lenge, så fremt man holder et overkommelig tempo. Løping kan forbrenne så mye som 6-800 kalorier i timen, alt etter hvilket tempo man holder.

Andre aktiviteter

Dersom man ønsker å øke forbrenningen eller legge inn økter med aktiviteter som forbrenner kalorier finnes det også andre gode alternativer.

Kalorifobrenning per time ved…:

  • Sykling: 500 kalorier
  • Svømming: 400 kalorier
  • Langrenn: 5-900 kalorier
  • Gåtur: 300 kalorier

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here